Köp och leveransvillkor

Priser

Priserna är i svenska kronor och inkluderar gällande moms, för närvarande 25 %. Inga expeditionsavgifter, postförskottsavgifter eller andra överraskningar tillkommer. (Vid leveranser utanför Sverige kan extra kostnad för tull och frakt tillkomma, kontakta oss för prisuppgift.)

Emballage

Emballage såsom kartonger, pallar etc. ingår i priserna

Frakt

För order upp till och med 2000:- debiteras en fraktkostnad på 40:-. Order över 2000:- levereras fraktfritt inom Sverige. Ev. båtfrakter ingår ej.

Betalning

Vid fakturering gäller 10 dagar netto för privatpersoner. För att få kredit 30 dagar netto kontaktas vi i förväg. Vid fakturabetalning tas rutinmässigt en kreditupplysning såvida kunden inte är känd. Företag kan inte välja delbetalning. Vi anlitar Inkasso vid försenad betalning. För beställningar från de övriga nordiska länderna kontaktas vi innan. Extra tillägg för frakt etc. kan då tillkomma.

Returer och öppet köp

Du har alltid 30 dagars bytes och returrätt från det att du mottagit varan inom Sverige

Leveranstider/leveranssätt

Varorna som du beställt levereras till ditt närmaste utlämningsställe för Schenker Hämtpaket eller Posten inom 7 arbetsdagar med undantag för vissa filter 2-4 veckor.Vi har semesterstängt vecka 31 t.o.m vecka 33. Beställda varör är utskickat vecka 34

Personuppgifter

Filteronline.net är ansvarig för de personuppgifter som du har lämnat till oss. Dessa uppgifter kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation. Önskar du bli borttagen ur registret kontaktar du oss via e-post eller telefon.

Sekretess och säkerhet Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, personnummer, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår Kundservice.

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka hela ordern betalar vi tillbaka det belopp du har betalat för varan.
För att distansavtalslagen skall kunna åberopas får varan ej vara använd, dessutom skall varan vara helt oskadd vid framkomsten till oss.

Kortbetalning

Vi accepterar i dagsläget VISA och MasterCard och använder den allra senaste krypteringsteknologin för att skydda dina kontokortsuppgifter. Denna teknologi är vida utbredd och används för att göra transaktioner på Internet.

SveaWebPay Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Filteronline.net överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

SveaWebPay Delbetala:

Svea Ekonomi AB erbjuder er att, efter godkänd kreditprövning som sker efter ni fyllt i personuppgifterna i kassan, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Ett kontoavtal innebär att ni får en kredit som ni kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle ni betalar till Svea så kan ni disponera motsvarande kreditutrymme som ni amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni genom att kryssa i det alternativ som passar er bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort. Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om ni vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden – den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill ni ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan ni kontakta Svea på telefon 08 – 51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea, om ni utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper ni i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Om ni inte särskilt meddelar Svea kommer Svea att för er räkning att betala era inköp hos Filteronline.net Har Du några frågor så kan du ringa 08 – 51493113 för närmare information.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.
Läs mer om allmänna villkoren på:
http://www.sveawebpay.se/kontovillkor