Köp och leveransvillkor

Priser

Priserna är i svenska kronor och inkluderar gällande moms, för närvarande 25 %. Inga expeditionsavgifter, postförskottsavgifter eller andra överraskningar tillkommer. (Vid leveranser utanför Sverige kan extra kostnad för tull och frakt tillkomma, kontakta oss för prisuppgift.)

Emballage

Emballage såsom kartonger, pallar etc. ingår i priserna

Frakt

För order upp till och med 2000:- debiteras en fraktkostnad på 50:-. Order över 2000:- levereras fraktfritt inom Sverige. Ev. båtfrakter ingår ej.

Betalning

Vid fakturering gäller 10 dagar netto för privatpersoner. För att få kredit 30 dagar netto kontaktas vi i förväg. Vid fakturabetalning tas rutinmässigt en kreditupplysning såvida kunden inte är känd. Företag kan inte välja delbetalning. Vi anlitar Inkasso vid försenad betalning. För beställningar från de övriga nordiska länderna kontaktas vi innan. Extra tillägg för frakt etc. kan då tillkomma.

Returer och öppet köp

Du har alltid 365 dagars bytes och returrätt från det att du mottagit varan inom Sverige

Leveranstider/leveranssätt

Varorna som du beställt levereras till ditt närmaste utlämningsställe för Schenker Hämtpaket eller Posten inom 7 arbetsdagar med undantag för vissa filter 2-4 veckor.Vi har semesterstängt vecka 30 t.o.m vecka 33. Beställda varor är utskickat vecka 34

Personuppgifter

Filteronline.net är ansvarig för de personuppgifter som du har lämnat till oss. Dessa uppgifter kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation. Önskar du bli borttagen ur registret kontaktar du oss via e-post eller telefon.

Sekretess och säkerhet Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, personnummer, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår Kundservice.

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka hela ordern betalar vi tillbaka det belopp du har betalat för varan.
För att distansavtalslagen skall kunna åberopas får varan ej vara använd, dessutom skall varan vara helt oskadd vid framkomsten till oss.

Kortbetalning

Vi accepterar i dagsläget VISA och MasterCard och använder den allra senaste krypteringsteknologin för att skydda dina kontokortsuppgifter. Denna teknologi är vida utbredd och används för att göra transaktioner på Internet.

Billogram Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Billogram AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Filteronline.net överlåtna till Billogram AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.